Rotile dezechilibrate provoaca vibratii neplacute, scurteaza viata sistemului de rulare, sistemului de directie si cel al suspensiei.

Vibratiile incep sa apara la anumite viteze (80-90 km/h) si se pot amplifica pe masura ce viteza de deplasare creste. De aceea, este important sa apelati la un service specializat pentru echilibrarea rotilor cel putin o data pe an. Noi va stam la dispozitie cu servicii profesionale de echilibrat roti oricand, la tarife extrem de accesibile.

 

tire-428515_640
Cand trebuie sa echilibrati rotile? Aceasta procedura este recomandata in cazul in care simtiti vibratii in volan la viteza mentionata anterior, dupa repararea penelor de cauciuc, dupa schimbul de anvelope sau in cazul in care observati uzura neuniforma a anvelopelor.

Ce se poate intampla in cazul in care rotile nu sunt echilibrate corespunzator? Elementele de suspensie ale masinii si anvelopele se uzeaza mai rapid, iar la anumite viteze, nivelul de confort va fi mai scazut. In general, atunci cand simtiti vibratii in volan la o viteza cuprinsa intre 90 si 110 km/h, va fi necesara echilibrarea rotilor din fata.
In cazul in care vibratiile apar la nivelul scaunului ocupat de sofer, inseamna ca trebuie sa echilibrati rotile din spate. O verificare rapida a rotilor efectuata de catre specialistii nostri va ofera toate raspunsurile de care aveti nevoie. Cu toate acestea, se intampla uneori ca in urma echilibrarii rotilor sa mai apara mici vibratii ale volanului. In aceasta situatie, se recomanda optimizarea ansamblului anvelopa-janta. Insa, pentru mai multe detalii despre echilibrat roti si alte operatiuni specifice, va rugam sa ne contactati. Reprezentantii service-ului nostru va stau la dispozitie oricand!